0 533 343 19 19
0 232 502 13 23

 

Ek gıdaya geçiş döneminde 6. ay

 

6.AY

Ek gıdaya başlarken  ;

Bebeklerimizi 6 ay boyunca anne sütüyle besledikten sonra ek gıdaya başlama vakti geldi. Anne sütünden ek gıdalara geçiş süreci bebek için çok önemlidir. Bebeğin ileriki yaşlarda da beslenme alışkanlığını etkileyen bu sürecin başarılı geçmesi için annenin sabrı ve şefkati bebekten esirgenmemelidir. 
 
  1. Ek gıdaya başlarken anne sütüne benzer kıvamda pütürsüz gıdalarla başlanmalı ve biberon yerine mutlaka kaşık kullanılmalıdır.
  2.  Günlük ek gıda beslenme miktarımız toplam beslenmemizin %30unu geçmeyecek şeklide ayarlanmalıdır.
  3. 3gün kuralı: Aynı gıdayı 3 gün boyunca her gün birer tatlı kaşığı vererek alerjik reaksiyon, kusma, ishal ve huzursuzluk olup olmadığı gözlemlenir.
  4. Bebeğiniz 6. aydan itibaren artık mama sandalyesine beslenmelidir.
  5. Bazı bebeklerin yeni besinlere alışması zaman alabilir, yeni tattığı gıdayı beğenmezse yemesi için hiç zorlamayın. Bir kaç hafta sonra aynı gıdayı vermeyi tekrar deneyebilirsiniz.
  6. Öğle öğününde, emzirmeden önce ev yapımı yoğurt veya sebze püresi ile ek gıda serüvenimize başlıyoruz.
  7. Daha sonra meyve ile devam edebiliriz.
  8. Bebeğiniz altıncı ay içinde 5 öğün anne sütü almaya devam edebilir.


  • Sebzeleri pişirdikten sonra, çatalla ezin
  • Bebeğinize sebze püresini, 1. gün 1 tatlı kaşığı vererek başlayın.
  • Her gün 1 tatlı kaşığı arttırarak verin. 4. günden itibaren ılık sebze pürenize, 1 çay  kaşığı sızma zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Örnek Günlük Menü:
Kahvaltı:      Anne sütü
Ara Öğün:    Anne sütü
Öğle :            Sebze püresi veya ev yapımı yoğurt+ Anne sütü
Ara Öğün:   Anne sütü
Akşam:        Anne sütü

YAZ

  • ⅕ Kabak
  • 1 Adet taze fasulye
  • 1 Çay bardağı su

 Kabak ve taze fasulye doğranarak suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Daha sonra çatalla ezilir.

 KIŞ

  • 1 Adet Yer elması
  • ⅕ Havuç
  • 1 Çay bardağı su

Havuç ve yer elması doğranarak suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Daha sonra çatalla ezilir.







   ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ek gıdaya geçiş döneminde 10. 11. ve 12. aylar
Ek gıdaya geçiş döneminde 9. ay
Ek gıdaya geçiş döneminde 7-8. ay
Ek gıdaya geçiş döneminde 6. ay
Sezeryan Doğum Sonrası Emzirmek
Emzirme de Altın Kurallar
Bebeklerde İştahsızlık
Ek gıda ya geçişte dikkat edilmesi gerekenler
Katı gıda da et zamanı
Emzirme
Anne Sütünün Faydaları




    Kliniğimiz

 
 
 
 
   İletişim


    PARK YAŞAM OFİSLERİ
         Yalı Mah. 6523 Sk. No:32/A2 Giriş Kat 2 D.208           Mavişehir - Karşıyaka - İzmir

     0 232 502 13 23
      0 232 502 02 56
       0 533 343 19 19
     info@mehmetnisanoglu.com

   Bebeklerimiz

 
 
Yasal Bilgi: Bu sayfanın içeriği, ziyaretçileri bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, tedaviye başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Web sitesinin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yöntemi değildir. Bu web sitesinin içeriği, ziyaretçileri bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, tedaviye başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Web sayfanın içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.inin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.
İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir İzmir Çocuk doktorları, en iyi çocuk doktoru, çocuk, çocuk izmir, çocuk dr, Mehmet Nisanoğlu, park yaşam ofisleri, ateş, bulantı , kusma, pediatri, calpol, pedifen, bebek, çocuk hastalıkları, karşıyaka, mavişehir, izmir